Blogger için bugüne kadar paylaştığımız tüm eklentilerden en çok işe yarayabilecek 15 eklentiyi sizler için derleyip her birinden kısaca bahsetmek istiyorum. Slayt eklentisinden, facebook’ta paylaş eklentisine; benzer yazılar eklentisinden, arşiv eklentisine kadar Blogger sayfanız için gerek duyabileceğiniz birçok eklentiyi bu yazıda görebilirsiniz. Her biri sitenizin gelişmesi adına oldukça faydalı olacaktır. Eklentileri incelemek için başlıklarına tıklamanız yeterli. Bu yazımızda yer almayan diğer eklentileri de görmek için ‘Blogger’ kategorimizdeki tüm yazılara göz atabilirsiniz.
1. İç içe geçen alternatif menü yapımı
Basit olarak iç içe geçmiş dairelerden oluşan bu menü, farklılık isteyen Blogger kullanıcıları için sitelerine estetik katacaktır. Menüde yer alan bağlantılardan tıklanmak için üzerine gelinen, diğer dairelerin önüne geçiyor. Normal durumda ise arka arkaya dizilmiş daire dizisi görünümünde duruyor.
2. Linkwithin ile resimli benzer yazılar eklentisi
Blogger için yazılı benzer yazılar eklentisini sanıyorum ki birçok kişi biliyordur. Fakat bir de, resimli benzer yazılar eklentisi mevcut. Kaldı ki, bu eklentiyi kurmak gerçekten çok ama çok basit. Çünkü bu eklentiyi LinkWithin sitesi ile anında kurabiliyoruz. Dolayısı ile yazılarımız içerisinde diğer yazılarımıza da resimli olarak link vermiş oluyoruz.
3. Gelişmiş önceki ve sonraki yazı eklentisi
Bildiğiniz gibi önceki ve sonraki yazı bağlantıları yerine farklı ifadeler ya da resim koyabiliyorduk. Bu eklenti sayesinde ise, bağlantıların blog sayfamızın sağ ve sol köşelerine yerleştirilecek oklarla kullanılmasını sağlıyoruz. Böylece blogumuza hem daha etkileyici bir görünüm katmış hem de yazılar arasındaki geçişleri daha belirgin hale getirmiş oluyoruz.
Blogger için en çok tercih edilen eklentilerden biri de elbette slayt geçişleridir. Birçok farklı çeşidi olan bu eklentinin bugün bahsedeceğim şekli ise, kolay kurulumuyla birlikte hem sade hem de etkileyici bir yapıya sahip. Slaytımız herhangi tıklama işlemine gerek duymadan da çalışmasının yanı sıra, üzerindeki numaralara tıklayarak da hareket ettirilebilmektedir.
5. Otomatik olarak çalışan slider (manşet) eklentisi
Bu dersimizde, otomatik olarak çalışan bir manşet eklentisini anlatacağım. Anlatacağım eklenti gerçekten fazlası ile kullanışlı. Şöyle ki; eklenti otomatik olarak çalışıyor. Yani siz sağ ve sol butonlara basmasanız da, manşet kısmı çalışmaya devam ediyor. Fakat elbette, isterseniz sağ ve sol butonlara basarak manşette ilerleyebiliyor veya geri gelebiliyorsunuz.
6. E-posta ile takip et eklentisi
Bu dersimizde WordPress‘te de yer alan E-Posta ile takip etme eklentisini kurmayı ve kullanmayı öğreneceğiz. Belki önceden Blogger için bu tarz eklentiler paylaşılmış olabilir. Fakat bu eklentinin diğer eklentilerden olan farkı şu ki; tasarım ve ilgi çekme bakımından daha iyi. Yani eklentide, RSS adresinin yanı sıra Facebook ve Twitter gibi bağlantılar da yer alıyor.
7. Yazının ortasına sosyal paylaşım butonları eklemek
Bu eklenti ile yazınızın tam ortasına sosyal paylaşım sitelerine ait butonlar ekleyebileceksiniz. Ayrıca “Share” kısmı sayesinde de diğer birçok sosyal paylaşım sitelerinde yazılarınızı paylaşabileceksiniz. Kullanım için aşağıdaki kodlama haricinde başka hiçbir şey yapmanıza da gerek yok.
8. Facebook’ta paylaş eklentisi
Bu eklenti sayesinde, blogunuzdaki her yazının en altına ‘Facebook’ta Paylaş’ butonu ekleyebileceksiniz. Ve dolayısı ile, ziyaretçileriniz tarafından da bu butona tıklandığı zaman yazılarınız Facebook’ta paylaşılmış olacak. Akabinde, bu durum da yazılarınızın bir çok kişiye ulaşılmasına zemin hazırlamış olacak diyebiliriz.
Bu eklenti sayesinde blogunuzdaki yazıları ayrı bir sayfa içerisinde ve ayrı bir tasarımda gösterebileceksiniz.
10. Son yazılar ve son yorumlar eklentisi
Bu eklenti sayesinde, çok kolay bir şekilde, blogunuza yazdığınız son yazılarınızı ve blogunuz için yapılan son yorumları, blogunuzda gösterebilirsiniz.
11. Bu yazıya nereden ulaştın eklentisi
Bu eklenti sayesinde, yazılarınızın üst kısmında, yazınızın bulunduğu kategori yer alıyor. Yani; yazınıza hangi kategoriden ulaşıldı ise, o kategorinin ismi yazıyor.
12. Toplam yazı ve toplam yorum sayısını göstermek
Bu eklenti sayesinde blogunuzda yer alan yazı ve yorum sayısını ziyaretçileriniz ile paylaşabiliyorsunuz. Eklentinin renk kodları ile de oynayarak, kendinize göre özelleştirebilirsiniz. Eklentinin kullanımı ise çok basit.
13. Yan menüde bütün yazıları listelemek
Bu eklenti; yan menünüzde blogunuzda bulunan bütün yazılarınızı listelemenizi sağlıyor. Dolayısı ile bir nevi arşiv görevini görse de, kullanmak isteyenlerin olabileceğini düşünerek paylaşmak istiyorum.
14. ‘Etiketine sahip yayınlar gösteriliyor’ yazısını kaldırmak
Bu yazımızda, etiketlere tıkladığımız zaman karşımıza çıkan ‘…etiketine sahip yayınlar gösteriliyor.’ yazısını kaldırmayı öğreneceğiz. Yani, artık blogunuzdaki herhangi bir etikete tıklandığı zaman karşınıza böyle bir uyarı çıkmayacak.
15. ‘Kaydol: Kayıtlar (Atom)’ linkini kaldırmak
Günümüzde, birçok kişi FeedBurner kullanıyor. Dolayısı ile, FeedBurner kullanırken Blogger temalarında yer alan ‘Kaydol: Kayıtlar (Atom)’ linkine de hiç gerek kalmıyor. Bu yazımızda da işte bu linki kaldırmayı anlatmak istiyorum.
Not: Eklentilerle ilgili sorularınızı her bir eklentinin kendi yazısındaki yorum formu aracılığıyla iletebilirsiniz.
güzel paylaşım olmuş teşekkürler :))
tasarımımı daha da şık yapacak güzel eklentiler. paylaşım için teşekkürler
Selam,
Siteyi yeni keşfettim, yazı çok hoş ve faydalı. Her birini deneyeceğim.
Bu paylaşmış olduğunuz eklentilerin çoğunluğunu zamanında kullanıyordum. Lakin, responsive temalarla karşılaşana kadar :)
Çok teşekkürler işime yaradı
Merhabalar,
Yorumunuz için biz teşekkür ederiz.
İyi Günler
Güzel bir liste yapmışsınız yeni başladım çoğu şey var burada sağolun
Merhaba,
Yorumunuz için bizler teşekkür ederiz.
İyi Günler
paylaşım için teşekkürler :)
Merhaba,
Yorumunuz için biz teşekkür ederiz.
İyi Günler
Merhaba burada yazılanları wordpresse kullanabilir miyim acaba,
Merhaba,
İlgili içerik Blogger'a yönelik eklentileri içermektedir.
Faydalı bilgiler, çok teşekkür ederim.