Hamilelikte beslenme kategorisi için hazırladığımız bugünkü yazımız, "hamilelikte (gebelikte) ejder meyvesi (pitaya) yenir mi?" Hamilelikte ejder meyvesi yemek güvenilir mi? Hem kendinizin hem de bebeğinizin sağlığı için gebelik boyunca beslenmenize dikkat etmelisiniz. Doktorunuza danışarak neler yemeniz ya da yememeniz gerektiğini belirlemeli ve talimatlarına uymalısınız. Normal beslenmenizin dışında farklı tatlar denemek isteyebilirsiniz. Bunun için de doktorunuza danışmayı unutmayın. Gebelikte ejder meyvesi (pitaya) güvenli mi? Faydaları nelerdir? hakkında bilgilenmek için hamilelikte pitaya yemek adına hazırladığımız içeriğimizi okumaya devam edin.
AYRICA: Hamilelikte Şeftali Yenir mi? Gebelikte Şeftalinin Faydaları
Hamilelikte ejder meyvesi (pitaya) yemek düşünüyorsanız, öncesinde doktorunuza mutlaka danışın. Beslenmeniz içerisine yeni bir şey eklemek istediğinizde ya da canınız çektiğinde de doktorunuza danışmayı unutmayın.
AYRICA: Hamilelikte Kivi Yenir mi? Kivi Yemenin Faydaları ve Zararları
İçindekiler:
Hamilelikte (Gebelikte) Ejder Meyvesi (Pitaya) Yemek
AYRICA: Hamilelikte Kuru Erik (Erik Kurusu) Yenir mi? Faydaları ve Zararları
Hylocereus cinsi bir kaktüs türü olan pitaya, Meksika, Orta Amerika ve Güney Amerika'ya özgü bir bitkidir. Ancak bugün dünyanın her yerinde bulunabilmektedir. Kiviye benzer bir dokuya sahip olup, küçük siyah tohumlar içeren ejder meyvesi, türüne göre tatlı veya ekşi olabilir.
AYRICA: Hamileler Kuru Üzüm Yiyebilir mi? Zararlı mı? Ne Kadar Yenmeli?
Hamilelik döneminizde de taze, kırmızı ve lezzetli bir ejder meyvesi gördüyseniz, canınız çekebilir ve denemek isteyebilirsiniz. Hamilelikte ejder meyvesi yemek güvenli mi? diyebilirsiniz. Evet güvenlidir. Aslında sizin ve doğmamış bebeğiniz için oldukça faydalıdır.
AYRICA: Hamilelikte Kaju Fıstığı Yenir mi? Gebelikte Kajunun Faydaları!
Ejder meyvesindeki besinler sadece sağlıklı bir gebelik sağlamakla kalmaz, aynı zamanda doğmamış bebeğinizi birkaç doğum kusuru ve bozukluğundan da korur. Ancak en önemli olan kısım yenecek miktardır. Bu da doktora danışarak, onun talimatlarına göre ayarlanmalıdır.
Hamilelikte Ejder Meyvesi (Pitaya) Yemenin Faydaları
1.) Doğum Kusurlarını Önler
Gebelik döneminde hayati öneme sahip olan ve alınması gerekli olan folat, ejder meyvesi içerisinde iyi miktarda bulunur. Folat, doğmamış bebeğinizin nöral tüp defektlerinden etkili bir şekilde korunmasına yardımcı olur.
AYRICA: Hamilelikte Barbunya Yenir mi? Faydaları ve Tavsiyeler
Ayrıca besleyici olan pitaya içerisinde sağlıklı büyüme ve gelişmeyi destekleyen B1 - B2 - B3 - C vitamini ve diğer çeşitli vitaminler mevcuttur.
AYRICA: Hamilelikte Kuşkonmaz Yenir mi? Faydaları ve Tavsiyeler
2.) Kemik Gelişimini Destekler
İçerisinde bulundurduğu kalsiyum sayesinde hamilelik sırasında kemiklerinizi ve dişlerinizi güçlendirmeye destek olur. Ayrıca pitaya içerisindeki kalsiyum ve fosfor, fetüsünüzün kemiklerinin de uygun gelişimini sağlar.
AYRICA: Hamilelikte (Gebelikte) Turp Yenir mi? Turp Yemenin Faydaları
3.) Hemoglobini Artırır
İyi hemoglobin değerleri, anemi (kansızlık) gelişimi ve yan etkileri ile ilgili riskleri önler. Ejder meyvesi de gebelikte hemoglobin sayınızı önemli ölçüde artıran yüksek miktarda demir ve C vitamini içerir.
AYRICA: Hamilelikte Lahana Yenir mi? Beyaz ve Kırmızı Lahananın Faydaları!
4.) Kabızlığa İyi Gelir
Meyve, sahip olduğu lif içeriği sayesinde düzgün bağırsak hareketlerini ve yumuşak sindirimi teşvik eder ve hamilelik sırasındaki kabızlık sıkıntılarını önler. Ayrıca sahip olduğu besin içeriği ile birkaç sindirim bozukluklarına da iyi gelir.
AYRICA: Hamilelikte Kırmızı Pancar Yenir mi? Faydaları ve Zararları!
5.) Mikrobiyal Enfeksiyonları Önler
Hamilelikte ejder meyvesi yemek, antifungal ve antibakteriyel özelliği sayesinde, bağışıklık sisteminizdeki bakteriyel ve fungal enfeksiyonların büyümesini engeller ve hamilelik sırasında bu zararlı enfeksiyonlar ile mücadele etmenize yardımcı olur.
AYRICA: Hamilelikte Karnabahar Yemek! Faydaları ve Zararları Nelerdir?
Ayrıca gebelikte pitaya tüketimi, hücre rejenerasyonu ve yaraların iyileşmesini etkin bir şekilde artırır.
6.) Kanseri Önler
Ejder meyvesinin yüksek C vitamini ve antioksidan içeriği, serbest radikal aktivitesini nötralize etmenize, bağışıklığınızı arttırmanıza ve hamilelik sırasında kanser gelişimi riskini önlemeye yardımcı olur. Ayrıca karoten içeriği tümör büyümesini engeller.
AYRICA: Hamilelikte (Gebelikte) İncir Yenir mi? Faydaları ve Zararları
7.) Enerji Sağlar
Hamilelikte pitaya yemek, fetüsün büyümesi için ihtiyaç duyulan enerjiyi sağlayan karbonhidrat bakımından önemli bir kaynaktır.
Ejder meyvesinin 100 gramı yaklaşık 9-14 gram karbonhidrat içerir.
8.) Sağlıklı Yağ Kaynağıdır
Bir porsiyon ejder meyvesi, 0.1 - 0.6 gram kadar sağlıklı yağ barındırır. Enerji sağlamakla kalmaz, aynı zamanda doğmamış bebeğinizin beyin oluşumunu da teşvik eder.
9.) Kan Basıncını Düzenler
Ejder meyvesi, kan şekerinizi düzenlemenin yanı sıra hamilelikle ilgili komplikasyonları en aza indirgeyerek kan basıncını sabit tutar.
10.) Düşük Riskini Azaltır
İlk trimester dönemi, fetüsün henüz yeterince güçlü olmadığı ve düşük yapma riskinin yüksek olduğu bir dönemdir. Ejder meyvesindeki besinler fetüsün gücünü artırır ve düşük yapma olasılığını büyük ölçüde azaltır.
Hamilelikte Ejder Meyvesi Yemenin Zararları - Yan Etkileri
Genellikle ejder meyvesi (pitaya) güvenli olmakla birlikte hamilelikte yan etkilere neden olmaz. Ancak her şeyde olduğu gibi aşırı tüketimi bazı sorunlara neden olabilir.
- Hamilelikte aşırı ejder meyvesi yemek ishale neden olabilir.
- Çok fazla ejder meyvesi (pitaya) tüketimi deri döküntülerini beraberinde getirebilir.
Hamilelikte ejder meyvesi yemek konusunda söyleyeceklerimiz bu kadar. Dediğimiz gibi, gebeliğinizde beslenmenize eklemeden önce doktorunuza danışmayı unutmayın. Daha önce gebelikte ejder meyvesi yediniz mi? Deneyimlerinizi yorum alanından bizimle ve diğer anne adayları ile paylaşabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz...
İlginizi çekebilecek yazılar:
- Hafta Hafta Gebelik - 1 Haftalık Gebelikte Neler Olur? (Detaylı)
- Hamilelikte Saç Dökülmesi Ne Zaman Başlar? Nasıl Önlenir?
- Gebelikte Dehidrasyon (Sıvı Kaybı) Nasıl Anlaşılır? Belirtileri - Tedavisi
- Hafta Hafta Gebelik Ultrason Görüntüleri (1-14 Hafta)
- Hamilelikte Hafta Hafta Karın Büyümesi (Resimli 1-14 Hafta)
- Hamilelikte (Gebelikte) Oruç Tutulur mu? Zararlı mı?
- Otistik Bebek Belirtileri - Otistik Bebekler Neler Yapamaz?
- Koroid Pleksus Kisti Nedir? Geçmezse Ne Olur?
- İp Atlamanın Faydaları ve Zararları Nelerdir?
- Dar Gelen Kıyafetler Nasıl Genişletilir? (Kapsamlı Anlatım)
- Dar Gelen Çizme, Ayakkabı, Bot Nasıl Genişletilir? Etkili Yöntemler!
Yorum bulunmamaktadır.