Birçok anne adayı hamilelikte yüzmek konusunda sorun olup olmayacağını düşünüp, "hamilelikte yüzebilir miyim?" ya da "gebelikte havuza veya denize girebilir miyim?" şeklinde sorular soruyor. Yüzmek sakıncalı değil, tam tersine oldukça faydalıdır ve tavsiye edilmektedir. Hamilelikte yapılan egzersizlere ek olarak yüzmek de, gebelik süresince yapılabilecek en sağlıklı sporlardan birisidir. Tabii ki diğer hamilelik egzersizleri de yapılırsa daha sağlıklı bir gebelik süreci geçirilebilir.
AYRICA: Hamileliği Yaza Denk Gelenlere Öneriler! Yaz Hamileliği
Ayrıca hamilelikte sırt ağrısı ya da bel ağrısı problemlerinde de anne adaylarına yüzmek önerilir. Bunların yanı sıra gebelikte ilk aylarda meydana gelen bulantı ve kusma sorunlarına iyi gelmesi olayı da, yüzmenin faydaları arasında gösterilmektedir.
AYRICA: Hamilelikte (Gebelikte) Yüzmenin Faydaları Nelerdir?
İçindekiler:
Hamilelikte (Gebelikte) Nasıl Yüzülür?
Hamilelikte yüzmek ne kadar faydalı olsa da yapılan hareketlere dikkat etmek gerekir. Dalma, su kayağı, jakuzi, sauna gibi aktivitelerden uzak durulmalı, aşırı yorgunluktan kaçınılmalı ve dikkatli, sakin yüzülmelidir.
AYRICA: Hamile Olmanın Avantajları Say Say Bitmiyor
Süre olarak da hamilelik süresince haftada 3-4 gün, günde yarım saat olacak şekilde yüzme yeterlidir. Yüzmek için de sabahın erken saatleri, fazla sıcaklık yokken tercih edilebilir. Ayrıca sahile yakın, sığ yerlerde yüzülmelidir. Gebelikte kıramp girme olayı daha yüksek görüldüğü için bu öneri dikkate alınmalıdır.
AYRICA: Hamilelikte (Gebelikte) Güneşlenmek Zararlı mı? Bebeğe Zarar Verir mi?
Bunların yanı sıra her sporda olduğu gibi yüzme öncesi anne adayı hafif hareketlerle ısınmalı, yüzme sırasında fazla hareket yaparak vücut ısısını arttırmamalı ve uzun süre nefes tutma gibi eylemlerden kaçınmalıdır.
AYRICA: Hamilelikte Güneş Kremi Zararlı mı? Nasıl Kullanılır?
AYRICA: Hamilelikte (Gebelikte) Merdiven İnip Çıkmak Güvenli mi? Zararlı mı?
Anne adayı cilt sağlığına da özen göstermeli ve sadece yüzerken deniz kenarında değil, günlük yaşamda da öğle saatlerinde, yüksek sıcaklarda dışarı çıkmamalıdır ve yeterli sıvıyı almalıdır. Hamilelikte yüz bölgesindeki lekeler, salgılanan hormonlardan ve güneşten olduğu için güneşli havalarda dışarı çıkılacaksa şapka - gözlük kullanılmalı ve yüksek faktörlü güneş kremleri sürülmelidir.
AYRICA: Hamilelikte Otobüs Yolculuğu Yapılır mı? Zararlı mı? (Tavsiyeler)
Denizden çıktıktan sonra ise ıslak kalınmamalı, kurulanmalı ve kıyafet değiştirilmelidir. Güneşlenme ise hiç yapılmamalıdır. Çünkü uzun süreli alınacak yüksek sıcaklık düşük tehlikesini doğurabilir.
AYRICA: Hamilelikte Ata Binilir mi? Zararları Nelerdir?
Buna ek olarak "hamilelikte yüzmek zararlı mı?" sorusuna cevap olarak dediğimiz gibi yüzmek sakıncalı değil faydalıdır, ancak düşük tehlikesi, gebelikte su gelmesi, kanama geçirilmesi gibi durumlar söz konusu ise diğer aşırı aktivitelerin yanı sıra yüzmek de sakıncalıdır.
AYRICA: Hamilelikte Voleybol Oynanır mı? Zararları Nelerdir? (Dikkat!)
Yüzmeye başlamadan önce ve sonrasında su ihtiyacını karşılamak için çeşitli sıvı içecekler tüketilmelidir ve öncesinde bir şeyler yenmediyse anne adaylarının yüzmek dahil tüm sporlardan sonra meyve vb. besimler ile kan şekeri dengelenmelidir.
Hamilelikte (Gebelikte) Havuzda mı Yoksa Denizde mi Yüzülür?
Hamile olmayanlar için deniz ne kadar sağlıklı ise, anne adayları için de havuza göre daha sağlıklıdır. Havuzda yüzmek yerine denizde yüzmek daha çok tavsiye edilir. Bunun sebebi ise havuzlar daha çok kalabalık olduğu için enfeksiyon riski daha fazladır. Üstelik havuzların temizlenmesi için suya katılan kimyasal maddelerin aşırıya kaçılması gebeliğe zarar verebilir.
Hamilelikte yüzme konusunda havuz temizliği için suya katılan kimyasalların aşırı olmadığı ve suyun temiz olduğu biliniyorsa, gebelikte havuza girmek için bir sakınca yoktur. Ancak yine de "hamilelik döneminde deniz mi, havuz mu?" denilirse havuzlardan uzak durulması daha doğru bir seçim olacaktır. Bunun dışında denizlerde de kimsenin girmediği, kirli suların karışma ihtimali olan sahil kesimlerinde denize girmemek gerekir. Kaplıcalara gidilecekse de suyun çok sıcak olmamasına dikkat edilmelidir, sıcak sulara yüzmek için girilmemelidir.
İlginizi çekebilecek yazılar:
- Hafta Hafta Gebelik - 1 Haftalık Gebelikte Neler Olur? (Detaylı)
- Hamilelikte Saç Dökülmesi Ne Zaman Başlar? Nasıl Önlenir?
- Gebelikte Dehidrasyon (Sıvı Kaybı) Nasıl Anlaşılır? Belirtileri - Tedavisi
- Hafta Hafta Gebelik Ultrason Görüntüleri (1-14 Hafta)
- Hamilelikte Hafta Hafta Karın Büyümesi (Resimli 1-14 Hafta)
- Hamilelikte (Gebelikte) Oruç Tutulur mu? Zararlı mı?
- Otistik Bebek Belirtileri - Otistik Bebekler Neler Yapamaz?
- Koroid Pleksus Kisti Nedir? Geçmezse Ne Olur?
- İp Atlamanın Faydaları ve Zararları Nelerdir?
- Dar Gelen Kıyafetler Nasıl Genişletilir? (Kapsamlı Anlatım)
- Dar Gelen Çizme, Ayakkabı, Bot Nasıl Genişletilir? Etkili Yöntemler!
- Evlilik Korkusu Nedir? Belirtileri Nelerdir ve Nasıl Yenilir?
- Ameliyattan Sonra Neden Kilo Alınır? (5 Ana Sebep)
Yorum bulunmamaktadır.