Yüksek miktarda A, C ve B6 vitaminleri ve potasyum içeriği sayesinde oldukça faydalı olan karpuz, mükemmel bir yaz meyvesidir. Tabii ki de normal bir şekilde karpuz tüketimi zararlı denemez. Her şeyde olduğu gibi aşağıdaki başlıklarda da incelenecek olan belli sorunlarınız varsa, fazla karpuz tüketimi zararları görülebilir. Biz de bu tarz tüketimlere yönelik karpuzun yan etkileri hakkında bilgi vermek istedik
AYRICA: Çok Fazla Üzüm Yemenin Yan Etkileri (Zararları) Nelerdir?
Karpuzun Şaşırtıcı Yan Etkileri (Zararları)
AYRICA: Dutun Bilmeniz Gereken Yan Etkileri - Çok Fazla Dut Yemek
1. Bağırsak Sorunları Yapabilir
Likopen deposu olan karpuzlar, çok fazla tüketildiğinde mide bulantısı, şişkinlik, ishal, hazımsızlık ve gaz yapabilir. Yaşlandıkça sindirim sistemi de zayıfladığından bu belirtileri daha çok yaşlılarda görmek mümkündür.
AYRICA: Kuru Eriğin Bilmeniz Gereken Yan Etkileri (Zararları)
2. Kardiyovasküler Sorunlara Yol Açabilir
Vücut için gerekli olan potasyum bakımından zengin karpuzlar, çok tüketildiğinde kardiyovasküler sorunlara yol açabilir. Yüksek potasyum alımı karyovasküler rahatsızlıklara neden olabileceğinden fazla karpuz yemek konusunda da bundan bahsedilebilir.
AYRICA: Fazla Karanfil Yemenin Zararları (Yan Etkileri) Nelerdir?
3. Şeker Hastaları Uzak Durmalıdır
Karpuz, doğal şekerle yüklü olduğu için şeker hastalarının karpuz tüketmesi istenmemektedir. Bu gibi durumlarda doktorunuza danışmayı ve talimatlarına uymayı unutmayın.
AYRICA: Fazla Avokado Yemenin Zararları (Yan Etkileri) Nelerdir?
4. Kan Basıncında Düşüş Olabilir
Aşırı karpuz tüketimi vücudun kan basıncı seviyesinin düşmesine neden olabileceğinden, düşük tansiyon seviyelerine sahip olan kişilerin karpuzdan kaçınması gerekir.
AYRICA: Çok Fazla Badem Yemenin Zararları (Yan Etkileri) Nelerdir?
5. Alerjik Reaksiyonlar Görülebilir
Havuç, lateks ve salatalığa karşı alerjiniz varsa, karpuz alerjisi de göstermeniz mümkündür. Şiddetli veya hafif döküntüler yapabileceğinden karpuz tüketmek, bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
AYRICA: Fazla Bektaşi Üzümü Yemenin Zararları (Yan Etkileri) Nelerdir?
6. Hamilelikte Karpuzdan Uzak Durun
Gestasyonel diyabet (gebelikte diyabet), birçok hamile kadının rahatsızlık çektiği bir sağlık sorunudur. Fazla karpuz yemek kan şekerini yükselteceğinden hamilelikte tüketmek, gebelik diyabetine yol açabilir. Bu nedenle hamilelerin birkaç ay karpuz tüketiminden uzak durmaları önerilmektedir. Bunun için doktorunuza danışmayı unutmayın.
AYRICA: Fazla Ispanak Yemenin Zararları! Günde Ne Kadar Yenmeli?
7. Sinir, Kas ve Böbrek Sorunları ile Yorgunluk Olabilir
Karpuzu çok miktarda tüketen kişilerde sinir, kas ve böbrek sorunları oluşabilir. Böbreğin zayıf çalışması, vücuttaki zararlı maddelerin atılımını azaltacağından bacaklarda şişmelere neden olabilir.
AYRICA: Çok Fazla Ceviz Yemek Zararlı mı? Günde Kaç Ceviz Yenmeli?
Aşırı karpuz tüketimi vücuttaki su miktarını arttıracağından fazla su vücuttan atılmazsa, kan hacminde artışa neden olabilir. Bu da, meydana gelen şişliği daha da kötüleştirebilir, bununla da birlikte bitkinliğe ve yorgunluğa sebebiyet verebilir.
AYRICA: Çok Havuç Yersek Ne Olur? Fazla Havuç Tüketmenin Zararları
8. İktidarsızlık Görülebilir
Çok fazla karpuz yemenin yan etkileri erkeklerde iktidarsızlığa ve sertleşme bozukluğu gibi sorunların görülmesine neden olabilir.
Karpuzun faydaları oldukça fazla olduğu gibi aşırı tüketimi ile görülen karpuzun yan etkileri de dikkate alınmalıdır. Bu yan etkilerin görülmesi durumunda beklemeden doktora danışmanızı öneririz. Bu tarz karpuzun zararları başlıklarından başınıza gelenler oldu mu? Bu konudaki düşüncelerinizi aşağıdaki yorum alanından bizlere yazabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.
Yorum bulunmamaktadır.