Bu sitedeki her şey Sevgi ile kodlanmıştır.

Kategori Listesini Göster

Kasa arkası birimleri nelerdir?


FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır


Kasa arkası birimleri, bilgisayarınızın arka tarafında yer alan, klavye, ethernet, monitör, USB bağlantısı gibi birimlerin bilgisayarınıza entegre olmasını sağlayan portlardır. Hem masaüstü hem de dizüstü bilgisayarlarda bu birimleri görmek mümkündür. Bu birimlerden bir çoğu ona bağlanılan donanım adı ile anılır, ancak bazılarına verilen isimler farklıdır. Gelin bu birim, kablo ve yuvalara daha yakından göz atalım ve ne işe yaradıklarını öğrenelim.

PS2 Nedir?

Bilgisayarınızın arkasında yer alan iki renkli kablo giriş yuvalarıdır. Yeşil ve Mor renkli bu yuvalardan yeşil olana fare, mor olana ise klavye takılır. Bu yuvalar 6 pinlilerdir.

Paralel Port Nedir?

Bu port bilgisayarınıza yazıcı, tarayıcı ve buna benzer cihazlar bağlamanızı sağlayan ucunda 25 pin bulunan 150kb/sn hızındaki konnektördür.

Ethernet Portu Nedir?

Yerel ağlara bağlanmak için kullanılan bu port 10Mbps ve 100Mbps hızlarında bilgi gönderebilir. RJ-45 konnektörü ile bağlanılır.

USB Portu (Universal Serial Bus) Nedir?

Her türlü cihaz bağlanılabilen USB Portu seri ve paralel portlara göre çok daha hızlıdır. Bölücü parçalarla çoğaltılmaya müsait olan bu port 12Mbps hızında bilgi aktarabilir.

Monitör Portu Nedir?

Resim ve video gibi yüksek çözünürlüklü bilgilerin aktarımı için kullanılır. 15 pinlidir.

S – Video (Super Video) Portu Nedir?

Bu port videolarınıza ait olan görüntü ve ses bilgilerini ikiye ayırarak bilgisayarınıza gönderir. Genellikle cihazınızdan televizyonunuza görüntü aktarırken kullanılır. Projeksiyonlarda ise iyi bir performans sağlamadığından dolayı tercih edilmez.

DVI Monitör (Digital Visual Interface) Portu Nedir?

Sadece DVI girişi olan monitörlere entegre olan bu port çok yüksek kalitede görüntü çıkışı sağlar. Dizüstü bilgisayarlarınızda da bu portu görebilirsiniz.

FireWire Portu Nedir?

Kamera, harici disk gibi dijital çıkışlı cihazların bilgisayarınıza bağlanması için kullanılır. USB’den çok daha sonra üretilen bu yol, USB’den çok daha hızlıdır.


    • mehmetçik
    • 16 Mart 2017, 10:40

    teşekkürler çok güzel bir site

      • Şahin Gezici
      • 16 Mart 2017, 10:43

      Merhaba,

      Yorumunuz için biz teşekkür ederiz.

      İyi Günler

Bu yazıya yorum göndermek ister misiniz?

Dikkat: Her yorum gönderen kişi, kendi gönderdiği yorumdan sorumlu olmaktadır.
Not: Yazı ile herhangi bir ilgisi bulunmayan yorumların onaylanmadığını belirtmek isteriz.
Yukarı Çık