Teknoloji dünyasında dönen rakamların çoğu bol sıfırdan oluşuyor. Dolayısı ile bu dev isimler gençliğinde söz konusu olmayan gelişimleri fırsata dönüştürerek, kendileri gerçekleştirdiler. Ve bu teknolojiler de, kendilerini dünyanın sayılı zenginleri arasına kattı. Bu devirde sadece bir site vasıtası ile bile milyon dolârların kazanıldığını göz önünde bulundurur isek, zaten teknoloji dünyasındaki rakamlar hususunda az çok bilgi sahibi olabiliriz diye düşünüyorum. İsterseniz şimdi, teknoloji dünyasında çığır açarak, en üst noktaya ulaşan şirket sahiplerini ve kazançlarını inceleyelim.
1) Bill Gates (Microsoft)
Bill Gates, teknoloji dünyasının en zengini olmasının yanı sıra, dünyanın en zengin isimleri sıralamasında da ikinci sırada yer alıyor. Gençlik yıllarında kurmuş olduğu Microsoft adlı şirketi ile servetine servet katan Gates, kazancının büyük bir bölümü hayır kurumlarına harcıyor.
Serveti: 61 milyar dolâr.
2) Larry Ellison (ORACLE)
Veritabanı yazılımı şirketi sayesinde dünyanın sayılı zenginleri arasına girdi. ORACLE ile birçok kişinin hâyalini bile kurmakta zorlandığı bir servete sahip olan Ellison'un uçaklara karşı olan bir ilgisi söz konusu.
Serveti: 36 milyar dolâr.
3) Mark Zuckerberg (Facebook)
Dünya'nın en genç zenginlerinden olan Mark Zuckerberg, üniversite yıllarında kurmuş olduğu sosyal paylaşım sitesi ile dünyanın en genç zenginlerinden olma ünvanını elde etmiş olan bir girişimci.
Serveti: 19.1 milyar dolâr.
4) Sergey Brin (Google)
Üniversite yıllarında arkadaşı olan Larry Page ile Google'ı kurdu. Adwords ve Android gibi geliştirmeler ile servetine servet katan Sergey Brin, Google'ın gelişimi için yeniliklerine devam ediyor.
Serveti: 18.7 milyar dolâr.
5) Larry Page (Google)
Google kurucularından olan Larry Page, Eric Schmidt CEO'luk görevini bıraktıktan sonra CEO'luk koltuğuna oturdu. Ve Google için yaptığı çalışmalar ile sevilen CEO'lar arasında yer alıyor.
Serveti: 18.7 milyar dolâr.
6) Jeff Bezos (Amazon)
İlk başlarda sadece kitap satma düşüncesi ile yola çıktığı Amazon adlı sitesi, şimdilerde aklınıza gelebilecek birçok ürüne ev sahipliği yapıyor. Bu durum da CEO'sunu dünyanın sayılı zenginlerden birisi olmasını sağlamış durumda.
Serveti: 18.4 milyar dolâr.
7) Michael Dell (DELL)
1984 yılında temelleri atılan DELL, şimdilerde donanım sektöründe neredeyse lider durumda. Elbette bu başarının en temel sebebi Michael Dell'in, markasına olan güveni ve çabası idi.
Serveti: 15.9 milyar dolâr.
8) Azim Premji (Wipro)
Pek tanıdık bir isim olmayan Azim Premji, Hindistan'daki çalışmalarından ötürü milyarderler arasında yer almaya hak kazanan diğer bir kişi.
Serveti: 15.9 milyar dolâr.
9) Steve Ballmer (Microsoft)
2000 yılından itibaren Microsoft'un CEO'su olan Steve Ballmer, renkli kişiliği ile tanınıyor.
Serveti: 15.7 milyar dolâr.
10) Paul Allen (Microsoft)
Microsoft'un ortak kurucularından olan Paul Allen, 1990 yılından beri 438 milyon dolâr bağışta bulunmuş bir hayırsever. Kendisi servetini, Microsoft'un kurucusu olan Bill Gates gibi hayır kurumlarına bağışlamaktan mutluluk duyuyor.
Serveti: 14.2 milyar dolâr.
Yorum bulunmamaktadır.