WordPress oldukça kullanışlı ve profesyonel bir arayüze sahip bir yazılım. Fakat maalesef; WordPress güncellemelerinde güncelleme yapmak bir çok kişi için çok stresli olsa gerek. Bilhassa bu durum benim için böyle. Yani güncelleme belki kolay fakat, ne olursa olsun 'Ya bloguma birşey olursa? Ya şöyle olursa, ya böyle olursa?' diye düşünmeden edemiyor insan. Elbette, bir çok sitede WordPress sürüm yükseltme ile ilgili makaleler yer alıyor. Fakat ben elimden geldiğince, bu işlem ile ilgili herşeyi en ince ayrıntısına kadar anlatmaya özen göstereceğim. Umarım ki; WordPress sürüm güncellemek isteyen arkadaşlarımız için bu yazım yararlı olur.
- WordPress sürüm yükseltme işlemine başlamadan önce, lütfen blogunuzu tam yedeğini alınız. İlerleyen aşamalarda, herhangi bir sorunun meydana gelmesi ile, aldığınız yedek ile blogunuzu eski hâline getirebilirsiniz.
- Daha sonra, WordPress'i Türkçe bir şekilde kurmak için WordPress-TR sitesini ziyaret ediniz. Ve mevcut, güncel WordPress sürümünü indiriniz.
- Daha sonra, blogumuzun Admin Paneli'ne girerek, bütün eklentileri Etkisizleştiriyoruz.
- Daha sonra ise, dosyaları yüklemek için blogunuza ait FTP'ye giriniz.
- FTP'nize bağlandıktan sonra, aşağıdaki adımları uygulayın;
SİLİNMEYECEK DOSYALAR:
- wp-config.php dosyası kesinlikle silinmeyecek.
- wp-content klasörü de silinmeyecek dosyalar arasında yer alıyor.
- Blogunuza ait resimlerin bulunduğu wp-images klasörünü de silmeyiniz.
- Bu dosyalar / klasörler haricinde; eklenti dosyalarınızı, size lazım olan dosyaları da silmeyiniz.
SİLİNECEK DOSYALAR:
- wp-admin klasörü silinecek.
- Ayrıca ana dizinde yer alan "license, index.php" gibi bütün dosyaları siliyoruz.
- wp-includes klasörünü de siliyoruz. Önemli: Eğer ki dil dosyalarınız wp-includes klasöründe bulunuyor ise, dil dosyalarınızı silmeyiniz. Eğer ki dil dosyalarınız (languages) wp-content klasöründe bulunuyor ise, wp-includes isimli klasörü silebilirsiniz.
- wp-content klasörünüzün içerisinde eğer ki, cache isimli bir klasör görürseniz, o klasörü de siliniz.
Bütün silme işlemlerini bitirdi iseniz, indirdiğiniz WordPress dosylarının tümünü FTP'niz deki dosyaların yer aldığı bölüme gönderin. İşlemin bitmesi uzun sürebilmektedir. İşlemin bitmesini lütfen sabırla bekleyin ve işlem bittiği zaman ise, aşağıdaki adımları uygulayın.
- siteadresiniz.com/wp-admin/upgrade.php 'ye giriniz. Ve karşınıza çıkan sayfada yer alan, bir sonraki adıma geçmeniz için karşınıza çıkan butona tıklayın.
- Daha sonra ise, Admin Panelinize giriş yaparak, bütün eklentilerinizi aktifleştirin.
Önemli Not: Bu işlemleri yaptıktan sonra, siteadresiniz.com/wp-admin/upgrade.php linkine girdikten sonra eğer ki karşınıza 'Config dosyanızın bulunmadığına dair' bir yazı çıkar ise lütfen aşağıdaki adımlardan sizin karşılaştığınız probleme en uygun olan çözümü seçerek uygulayın;
- Hiçbir şekilde config.php dosyanız yok ise, yüklediğiniz WordPress sürümünün içerisinde yer alan wp-config-sample.php dosyasını açın. Ve içerisine gerekli (veritabanı) bilgilerinizi giriniz. Veritabanı bilgilerinizi girdikten sonra, wp-config-sample.php isimli dosyayı wp-config.php olarak değiştirerek FTP'nize gönderin.
- wp-config.php dosyanız var ama, wp-content klasöründe yer alıyor ise, bu wp-config.php dosyanızı bilgisayarınıza alın. Daha sonra ise, aldığınız bu wp-config.php dosyanızı ana dizine gönderin.
İşte herşey bu kadar.. Sürüm yükseltme anında karşılaştığınız sorunları lütfen çekinmeden yorum olarak gönderiniz. Elimden geldiğince yardım etmeye çalışacağımdan emin olabilirsiniz.
Yorum bulunmamaktadır.